Na początek coś łatwego – przygotowuje się w 5 minut , bez pomocy miksera. Co prawda , na efekt końcowy trzeba poczekać jeszcze przynajmniej 1 godzinę , ale ciasto samo się piecze , więc można tego czasu nie brać pod uwagę ;-)


Składniki:
- 3 banany
- 1 szkl. cukru
- 1/2 szkl. oleju
- 1 jajko
- 1/4 szkl. letniego mleka
- 1,5 szkl. mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- szczypta soli
- 1/2 szkl. siekanych orzechów włoskich
- zapach waniliowy

Jajko utrzeć łyżką z cukrem , dodać rozgniecione widelcem banany , a potem resztę składników (mąkę wymieszać najpierw z proszkiem do pieczenia i sodą). Ciasto wyłożyć na małą blaszkę i piec ok. 1 godziny w temp. 180-200 st.C.