Muffiny kokosowo-czekoladowe1

 

Od czasu do czasu warto przypomnieć sobie o muffinach. Dlaczego ? – z dwóch prostych powodów. Po pierwsze: łatwo i szybko można je przygotować, a po drugie świetnie smakują. 
Przetestowałam już całkiem sporo przepisów na muffiny, z przeróżnymi dodatkami i na każdą porę roku, ale to wciąż niewyczerpane źródło możliwości. 
Tym razem mój wybór padł na muffinki kokosowo-czekoladowe. U mnie co prawda czekolada w czystej postaci nie występuje (miała być tylko do ozdoby), ale kakao całkiem nieźle spełnia swoją rolę. Babeczki są słodkie, tuż po upieczeniu nawet trochę chrupiące, bardzo smaczne.
.
.
Składniki na 12 sztuk:
    – 1 ½ szklanki mąki
    – 1 szklanka cukru pudru
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
   
Dalszy ciąg przepisu tutaj.
.
________________________________________
Dla zainteresowanych.
Całą gamę wkładek do butów oraz innych akcesoriów, w tym do pielęgnacji obuwia oferuje
http://insoles.pl/