Budyniowy snickers na herbatnikach2

 

Kolejne ciasto bez pieczenia. W smaku przypominające trochę popularny batonik, ale… tylko trochę. Niemniej jednak jest bardzo dobre. Składa się z kilku warstw herbatników przełożonych budyniem z różnymi dodatkami – czekoladą z „Nutellą”, masą krówkową i masłem orzechowym. Budyniu jest całkiem sporo, więc nawilża herbatniki już kilka godzin po przełożeniu. 
Po nocy spędzonej w lodówce moje ciasto było mięciutkie i trzęsące się jak galaretka :-) Być może dlatego, że przekładałam je lekko ciepłą masą, a podobno powinna być całkiem zimna, aby herbatniki zachowały choć trochę chrupkości. Sama nie wiem, czy tak by było lepiej, ale następnym razem na pewno dołożyłabym przynajmniej jeszcze jeden rządek ciastek, żeby warstwy budyniu były nieco cieńsze (choć i tak nikt oprócz mnie nie miał co do tego zastrzeżeń ;-))
 .
Przepis tutaj.
____________________________
Różne rodzaje masła orzechowego można znaleźć w tym miejscu (będzie potrzebne do ciasta ;-).