Dwukolorowe kruche ciasto z budyniowa pianka

 

To ciasto powstało w oparciu o dwa różne przepisy. Każdy z osobna był już wykorzystywany i bardzo lubiany, pomyślałam więc, dlaczego by nie spróbować tym razem połączyć ich w jeden. 

Na spód dałam cienkie ciasto kruche, na to dżem jabłkowo-rabarbarowy (zużyłam ostatnie łodyżki swojego rabarbaru), dalej starte ciasto kakaowe, pianka budyniowa i na wierzch znowu ciasto kruche. Dżemu co prawda nie widać, ale zapewniam, że dałam go całkiem sporo, tylko przemieszał się z ciastem kakaowym.
Czy eksperyment się powiódł ? Jak najbardziej ! Wypiek znakomity i już nawet była powtórka :-)
.
Przepis tutaj.
.
___________________________________
Dla zainteresowanych.
Importmania.pl to sklep internetowy, działający bez pośredników, dzięki czemu ceny towarów są tam nawet do 70% niższe niż w zwykłym sklepie.